Naar inhoud

5e Internationaal Soepfestival

affiche

Prik vandaag al zaterdag 18 november 2017 vast in je agenda, want op die dag vindt op de Rooseveltlaan (Franklin), tussen Mechelsestraat en Geldersstraat (Frans), het 5de Internationaal Soepfestival plaats. Het doel is het interculturele karakter van onze stad in het daglicht stellen en de verschillende gemeenschappen samenbrengen.

 

Het idee voor een Soepfestival is niet toevallig. Soep staat in alle culturen bekend als voedingsmiddel. Wereldwijd is het delen van een kom soep een moment van samenhorigheid, een communicatiemoment en soms een moment van troost. De invalshoek is dan ook intercultureel: soepen uit verschillende culturen aanbieden.

 

De organisatie is een samenwerking tussen stad Vilvoorde, de cultuurraad en de werkgroep Lekker Anders.

 

Elke Vilvoordse vereniging, organisatie, buurt, wijkcomité, school of vriendengroep kan deelnemen en zo meedingen naar de prijs van de beste soep.

 

 

Het 5e Internationaal Soepfestival was opnieuw een succes. 1 stand wist iedereen te charmeren met hun zoete aardappel paprikasoep: Freinetschool De Zwierezwaai. Zij wonnen dan ook de drie prijzen - beste soep door de jury, beste soep door het publiek en mooiste stand! Je kan hun recept hier vinden.

 

Downloads

Contact

dienst cultuur en evenementen
tel. 02 255 79 50

Meer info